We hebben 17 gasten en geen leden online
Informatie
Afgelastingen
Tijdens de koude wintermaanden kan niet altijd de vrieskou maar ook de regen, wind en sneeuw roet in het eten gooien op onze wedstrijden die in het weekend gespeeld zullen worden. Afgelastingen zullen eerder een regel zijn dan een uitzondering. Om te weten of er in het weekend wedstrijden zullen afgelast worden kan men kijken op één teletekst pagina 598 en dit vanaf vrijdagavond of op de website van footbel.
Sportongeval, wat te doen?
Elk ongeval moet binnen de 48 uur aan de clubsecretaris (Marcel Maes - tel. nr. 089/75/11/36 - 0497/85/30/72 worden gemeld.
Men gebruikt hiervoor het formulier "ongevalsaangifte" (formulieren zijn beschikbaar in het scheidsrechtesrlokaal of kunnen aan de clubsecretaris worden aangevraagd).
Op de voorzijde van het formulier dient men de gevraagde inlichtingen in te vullen (naam van de speler, omstandigheden van het ongeval). Bij het bezoek aan de behandelende geneesheer dient men dit formulier mee te nemen en door hem (op de keerzijde) te laten invullen.
Daarna geeft men de aangifte, samen met een kleefstrookje van het ziekenfonds, aan de clubsecretaris (gerechtigd correspondent) die nakijkt of de informatie volledig is en desgevallend aanvult vooraleer hij het formulier doorstuurt naar de KBVB (binnen de 14 dagen na het ongeval).
Indien er een kiné behandeling nodig is, moet die door de behandelende geneesheer worden voorgeschreven. Een eventuele verlenging van de kinesitherapie moet voorafgaandelijk door de bond worden goedgekeurd. Daartoe dient een medisch voorschrift te worden bezorgd aan de clubsecretaris. Als de sportinactiviteit de 14 dagen niet overschrijdt, worden de kosten van de kinesitherapie niet terugbetaald (2 zondagen zonder spelen).
Bij herstel dient de geneesheer een genezingsattest in te vullen die dan vervolgens door de secretaris naar de KBVB wordt opgestuurd.
De tussenkomst in de kosten van de kinesitherapie is beperkt tot 60 zittingen per ongeval en per jaar, onder voorbehoud van goedkeuring door de adviserende geneesheer van het Federaal Solidaritieits Fonds (FSF).
De terugbetaling van de kosten geschiedt als volgt : de speler betaalt de arts, hij gaat naar zijn ziekenfonds, de afrekening van de geneeskundige verstrekkingen, het attest van genezing en datum van herneming sportactiviteit, worden bezorgd aan de clubsecretaris, vervolgens wordt de terugbetaling uitgevoerd (= betaald bedrag - een vrijstelling van 11,50 euro (geïndexeerd). per jaar Bij gebrek aan een voorafgaandelijk medisch getuigschrift komt het FSF niet tussen in de kosten van een latere ongeval als de consolidatie van dit ongeval niet werd vastgesteld op het ogenblik van het voorgaande ongeval.
Onkostenstaten die nog worden ingediend twee jaar na de datum van ontvangst van de ongevalverklaring of van het laatste document in het dossier worden niet meer in aanmerking genomen.
Voor meer inlichtingen in geval van ongeval zie : "Reglement" K.B.V.B. - Bijlage VII - Reglement van het Federaal Solidariteitsfonds (http://www.footbel.be)
De 10 geboden
- Komt steeds op tijd, opdat gij nooit anderen hindert.
- Zijt gij zelf geen speler, wees toch sportman in uw manier van toezien.
- Bedenk, dat ook de bezoekende partij wel eens iets goeds verricht, en niet alleen de thuisclub.
- Onthoudt, dat alleen de sterkste club moet winnen.
- De gehele tribune of uw omgeving behoeft niet altijd te weten, welke partij uw favoriet is.
- Dat gij met uw club medeleeft is geen schande, maar laat dat nooit op hinderlijke wijze aan andere bezoekers merken.
- Wie scheldt op spelers en scheidsrechters, gedraagt zich altijd onbehoorlijk, en laat zien dat hij niets van de spelregels afweet.
- Bedenk, dat de spelers en scheidsrechters amateurs zijn en het spel uitsluitend voor hun genoegens spelen.
- Een wedstrijd is dan pas verloren of gewonnen, wanneer de scheidsrechter het eindsignaal geeft.
- Wanneer uw club verliest, wees sportman en vergeet nooit, dat de sterkste partij altijd verdient te winnen.
Visie jeugdcoördinator
Duiveltjes: training: voorzichtig wennen aan de bal.
Preminiemen: training: baas worden over de bal, de trainingsonderdelen moeten kort duren 5-15 minuten i.v.m. concentratie.
- Technische oefeningen moeten afgewisseld worden met korte pauze om dingen voor te doen of uit te leggen.
- Dribbelen: eenvoudige vormen en afwerken van korte afstand op klein doel.
- Trappen: oefening vanuit stand, trappen vanuit een laag tempo over een kleine afstand en in spelvorm.
- Aannemen: rustig aannemen met de binnenkant van de voet of met zool: veel beurten zonder lange wachttijden
- Conditietraining is niet van toepassing.
Miniemen: Doel van training: verder ontwikkelen van de technische vaardigheden start maken met het ontwikkelen van inzicht. De trainingsonderdelen moeten ook kort zijn.
- Uitgebreide basistechniek.
- Passen, trappen.
- Dribbelen, drijven.
- Aannemen.
- Positiespel in lerende vorm.
- Veel partij spellen.
- Conditietraining is uit den boze.
Kadetten: Verdere ontwikkeling van inzicht.
- Uitgebreide basistechniek.
- Passen, trappen.
- Aanleren schijnbeweging.
- Koppen, jongleren met alle delen van het lichaam.
- Positie spelvormen.
- Combinatie oefeningen.
- Oefenvormen van dekken, mandekken of positiedekking.
- Conditietraining: snelheidstraining op korte afstanden met veel rust.
Scholieren: Doel van een training, weerstand en tempo opvoeren.
- Steeds meer oefeningen op passing vanuit dribbelen.
- Dribbel, drijven, kappen onder weerstand, duel 1 tegen 1.
- Positiespel met verhoogde weerstand.
- Organisatie van de linies van het elftal.
- Tactische grondbeginselen moeten automatisten worden, zoals verdedigers naar de buitenkant uitverdedigen, binnenkant dekken.
- Duidelijke taken binnen een elftal.
- Veel partijspellen met opdrachten, elkaar coachen en aanmoedigen.
- Oefeningen op spelhervattingen.
- Conditietraining met en zonder bal.
- Intervaltraining.
Doel, visie en leren
DOEL:
Het DOEL van elke jeugdtrainer is de spelers iets leren, plezier in de training is een voorwaarde om iets te leren. Het is niet zo maar de bedoeling de spelers bezig te houden of zomaar \"iets\" te doen maar wedstrijd gericht te trainen. Een jeugdvoetbaltraining is te vergelijken met zwemles volgens een leerplan worden alle zwemonderdelen aangeleerd zodat iedereen uiteindelijk kan zwemmen, de ene beter dan de anderen het is duidelijk dat alleen met vrij zwemmen het zwemmen niet wordt geleerd. Zo is het ook met het jeugdvoetbaltraining.
VISIE:
Een voetbal VISIE geeft aan hoe een jeugdspeler moet worden opgeleid. Lanklaar VV bepaald zelfs haar visie met een bijhorende opleidingsplan. Deze visie zal dan ook met de trainers besproken worden.
LEREN:
Elke trainer moet de spelers iets LEREN maar wat? Wat je wilt leren hangt af van meerdere factoren.
- Leeftijd
- Niveau van de spelers
- Analyse van de wedstrijd
Vb: je traint een miniemen team en in de laatste wedstrijd blijkt dat het passen naar een andere speler slecht verzorgd is er zijn misschien meerdere zaken aan verbetering toe maar je kiest altijd datgene waar de spelers aan toe zijn om te leren. De eerste volgende training kies je dan als thema \"Het verbeteren van het passen\". Het thema wil hierbij zeggen wat je ze wilt leren, je kiest hierbij oefenvormen waarbij dit thema steeds terug komt en die overeenkomen met leeftijd en niveau.
AANDACHTSPUNTEN:
Verdeel de training zoveel mogelijk in een warming-up , een kern en een afsluitende partijvorm.
- Breng beleving aan in de training.
- Hoe meer balcontacten hoe beter.
- Rondjes lopen is uit den boze.
- Als spelers vervelend worden, wees niet boos op hen maar op uzelf.
- Vraag jezelf tijdens een oefening: loopt het? Lukt het? En leert het?
Loopt het? Is de bedoeling of het duidelijk is, zoniet opnieuw uitleggen of versimpelen.
Lukt het? Is het duidelijk zoniet pas de vorm dan aan.
Leert het? Leren de spelers echt iets.
Een goede voorbereiding begint thuis.
- Zet de training op papier.
- Kies een thema wat je ze wilt leren aan de hand van de laatste training of wedstrijd.
- Kies de oefenvormen die hier bij passen.
- Hoeveel spelers je verwacht.
VOORBEREIDING OP TRAINERSVELD
- Zorg dat je minimaal 20 minuten voor de training aanwezig bent.
- Zorg ervoor dat je als trainer uitziet dus trainingspak en voetbalschoenen aan.
- Begin de training met een praatje vertel wat de bedoeling is,analyse over de vorige wedstrijd is heel belangrijk hier in.
EVALUATIES
Iedere speler wordt 2x per seizoen geëvalueerd door de trainer. Ze worden beoordeeld op de technische, tactische, fysieke en mentale kwaliteiten. De evaluatie steunt op de volgende punten:
- Fysiek: gestalte, lenigheid, kracht, loopstijl, loopvermogen, loopsnelheid
- Techniek: Tweevoetig, balcontrole, doelschot, kopspel, passing
- Tactiek: samenspel, positiespel, speloverzicht, balrecuperatie
- Moreel: Mentale weerbaarheid, gedrag, inzet, fair-play, aanwezigheid
Wij bieden kwaliteit die wordt aangeboden door mensen die weten waar ze mee bezig zijn en een uitgekiende methode kiezen om elke leeftijdscategorie doeltreffend op te leiden. Nogmaals dank aan de ouders voor de inzet,medewerking,positieve mentaliteit en vooral het VERTROUWEN in onze trainers.
Spelers
Een voetbalclub coördineren is niet altijd eenvoudig. Daarvoor is het goed om duidelijke afspraken te maken die bindend zullen zijn voor heel het seizoen. De trainers doen al het mogelijke om hun trainingen zodanig af te stellen dat iedereen plezier heeft om te trainen.
Respecteer het uur waarop men heeft afgesproken om zich naar een wedstrijd te begeven. Kun je door omstandigheden niet op tijd zijn geef de trainer een seintje zodat hij op een gepaste manier kan reageren.
Zorg dat je temminste 15 min voor aanvang van de training aanwezig bent zodat men op tijd kan beginnen. Indien men niet op training aanwezig kan zijn geef vooraf ALTIJD de trainer een seintje zodat hij de training eventueel kan aanpassen. Hou daar rekening mee het is een kleine moeite waardoor we misverstanden kunnen vermijden. Ik reken op de goede wil van iedereen.
Ouders
Niet alleen de kinderen maar ook de volwassenen hebben een belangrijke taak. Gelukkig volgen ouders het voetballen van hun kind. Hun enthousiasme is erg belangrijk voor de voetbalbeleving van kinderen.
Ouders houden het echter niet bij aanmoedigen. De kinderen worden al snel een verlengstuk van de beleving van de ouders. Aanmoedigingen worden aanwijzingen , en voordat het iemand in de gaten heeft, Staan er twee keer zoveel trainers langs de lijn als voetballers op het veld. Voor de trainer is de belangrijkste, maar tevens de zeer moeilijke taak weggelegd om ouders duidelijk te maken welke rol zij tijdens de wedstrijd hebben.
Het gaat om het leerproces en de beleving van de kinderen. Kinderen leren het snelst in een veilig leerklimaat. Dit wil zeggen een sfeer waarin het kind de vrijheid heeft om het spel zelf te ontdekken. Het kind wordt daarbij geholpen door 1 persoon , de trainer. Die structuur moet heel duidelijk zijn. Zo niet, dan wordt het verwarrend en begrijpen de kinderen niet meer waar ze aan toe zijn.
Natuurlijk vinden deze kleine voetballers het fantastisch dat ze aangemoedigd worden door hun ouders. Ouders zijn dus zeker nodig en absoluut welkom langs de lijn. Daarnaast is de hulp van de ouders vaak onmisbaar voor de trainer. De leerstructuur moet worden gezien als de volgende stap naar zelfstandigheid en zelfwerkzaamheid. Geef het kind de kans.